subota, 9. ožujka 2013.

fine buhtle :)

Fine buhtle 



Nisam dugo objavila nešto pa sad sam radila buhtlice pa reko idem to podijeliti sama. 
U posudu si stavite 3 dcl mlijeka , te vruče vode( ili može prokuhane vode pazite da se ne opržite samo kad sipate u mlijeko) te stavite ruku i dodate vruče vode da vama bude topla jer kad dodate kvasac on ga rashladi, stavite prstohvat soli te šećera po želji kako volite. Te kad to dodate kvasac dobro otopite dodajte 1 dcl ulja , naribate koricu od limuna i naranče te postepeno sa kuhačom miješate i dodavati brašno (glatko) te dobro mutiti smjesu. Smjesa vam se mora oblikovati u kuglu nemojte pretjerivati sa brašnom jer njega možete dodavati. Smjesu kad vam je upila dosta brašna stavite na toplo da vam se digne. Napomena što više tijesto promiješate to je ljepše.Kad ste tijesto diglo i promiješali ste ga 2-3 puta, stavite ga na ravnu podlogu na kojoj ste prethodno brašno stavili te iskrenete tijesto ,nemojte previše po njemu muljati ili ga rukama dirati jer je on dignut past će. Uzmite brašna na ruke i lagano ga rastegnite da možete valjkom ga razvući, na željenu debljinu te stavite vama dragi pekmez ili džem,režite na kvadre,kocke, trapeze kako vam paše.Pleh namažete masti ili uljem.  Stavljate u pleh  tijesto tamo di ste stisnuli prema dolje , dobro stisnite da vam pekmez ili džem ne iscuri. Staviti peći, pred kraj margarinom premažite koru ili pospete šećer u prahu.


U slast, ako nešto nije jasno pitajte! 

Nema komentara:

Objavi komentar

Objavi komentar