petak, 22. veljače 2013.

Baklava koja će se svima svidjeti :)



Veliki pleh za sladokusce ;)



Baklavu svi usuđuju jer je slatka,masna ali možda nisu probali dobru zato vam ja dajem recept koji mi je dala jedna jako stara žena i koju sam ja malo preradila.Mogu vam reći da su  moji prijatelji sa njom jako zadovoljni.Vi probajte pa vidite hoće se i vašim prijateljima svidjeti.






      Prvo prije svega morate kuhati  na laganoj vatri preljev za baklavu koji se mora ohladiti prije nego se ona ispeče. Omjer vam je šalica od jogurta koju možete odmah staviti tj. iskrenuti u neku posudu sa strane ,te uzmete mjericu jer će vam trebati.
Kuhate na (laganoj) vatri : 2 i pol šalice šećera, 2 i pol vode, 2 vanilin šećer, te 1-2 sok od limuna zavisi koliki je limun. Miješate sa žicom. Kad to prokuha na laganoj vatri stavite da se hladi.
SMJESA  1: 300 dag šećera, 300 dag oraha. Te promiješati.
SMJESA  2 : Prethodni jogurt kojeg ste iskrenuli u posudu, 4 jaja, čaša ulja,1 prašak za pecivo to sve zajedno promiješati.
Napomena samo jedna vam kora mora ostati na kraju tako da vidite koliko ima kora ako ima 9 onda podijelite smjese 1 i 2 na toliko kora.
  Sada slažete u pleh po dvije kore za savijače, te namažete  smjesom 1 po kori rasporedite, te smjesu 2 isto po korama te tako slažete opet dvije kore pa smjesa 1 te smjesa 2, pa opet 2 kore te smjesa 1 te 2, te tako koliko imate kora. Na vrh samo jedna kora bez bilo kakvih smjesa!
  Kad to sve napravite režite rombove oštrim nožem  u plehu lagano da se kora zadnja ne diže!
Pecite na 180' 30 minuta.Kad se ispeče uzmite kuhanu smjesu te prolite po baklavi te ostavite da se upije da bude sočnija.  




P.S možete dodati uz posluživanje i kuglicu sladoleda od vanilije. 
       Želim vam dobar tek :) 

Nema komentara:

Objavi komentar