četvrtak, 21. veljače 2013.

                            Jednostavne kiflice 


Osnovno Tijesto : 
Ne znate napraviti dizano tijesto evo jednostavne pripreme:
U posudu si stavite 2 dcl mlijeka , soli po mogućnosti da vama bude slano kad malo probate te dodate kipuću vodu. Kad stavite ruku u vodu i mlijeko vama mora biti vruče jer će ga kvasac rashladiti do željene topline.Dobro kvasac otopite i stavite 1 dcl ulja. Kad ste s tim gotovi dodajte brašno glatko i dobro mijesite sa rubova prema unutra.Kad dobro spojite sve , na radnu plohu valjate tijesto da  se dobro izradi i da vam diše. Nakon završetka stavite kuglicu natrag u posudu ,obavezno pokrite krpom( da vam se ne radi kora) te stavite na toplu podlogu. 




S tom glavnom smjesom možete raditi sve (kiflice,kruh,peciva,pogače... idt) 

Kad ste napravili tijesto sad ću vam dati lagane upute za kiflice kao na slici, jako je jednostavno možete ih puniti s čime god želite, ove su sa šunkom i sirom,ali sam radila i drugu kombinaciju vrhnje sa začinskim biljem (peršin,kopar,sol,kim, majčina dušica )uzmete  što vam paše i punite kiflice. Radila sam dvije vrste oblika od tijesta pletenicu punjenu, te male loptice moglo bi se tako nazvati. 










                                                         Dobar tek Vam želim!

Nema komentara:

Objavi komentar