utorak, 26. veljače 2013.

Jednostavno jelo



Jelo kad ti dolaze iznenada gosti pa želim brzo nešto napraviti i iznenaditi ih.Ja sam radila jako puno puta i uvijek uspije pa čak ako serviraš ti na stol i lijepo napraviš kup od špageta jako lijepo izgleda.





  Uzmite 1 poveći luk i usitnite ga te pržite na laganoj vatri dok ne postane prozirni te dodajte prstohvat šećera jer kad stavimo pasiranu rajčicu neće biti kiselkasta okusa. Kad luk bude gotov dodajte pasiranu rajčicu te neka prokuha 10 min te dodajte 1dcl vode uz začine sušene ili svježe vaš izbor (peršin,kopar, sol,papar, celer, origano, timijan, bosiljak ...) te neka krčka na laganoj vatri. Dok se to kuha stavite u kuhalo vodu da se kuha (ako vam se žuri) ,ako ne stavite u posudu vodu za špagete posolite te pustite da se kuha, kad prokuha stavite cijele špagete i normalno kuhate ih 8-10 minuta zavisi od špageta uz miješanje sa vilicom da vam se ne zalijepe. Kad su gotove možete ih sami poslužiti na tanjur tako da uzmete hvataljku  za salatu vrh staviti u špagete te okreta u jednom smjeru dok se ne naprave u jednu čašicu te ih lagano staviti na tanjur te posuti umakom. Jako jednostavno ,fino te čak se i najedeš od toga. 


                                                                    Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar